Les coses de la Martina

Comparteix:

Les coses de la Martina: Primera temporada

Les coses de la Martina és la primera sèrie d'animació infantil produïda íntegrament per RTVA. És una creació del Club Piolet i s'ha estrenat amb motiu del programa 3.500. 

La Martina és una nena de 5 anys curiosa i activa,  i amb ella viurem aventures de tot tipus amb l'objectiu de transmetre valor fonamentals per l'educació dels infants com l'amistat, la solidaritat, la responsabilitat i la seguretat en un mateix. 

També ens dona consells d'estalvi energètic amb el Pau Pampalluga, de FEDA, i ens explica com actuar davant casos de risc amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. 


 • Les coses de la Martina capítol 24 - El drac del vent

  En l'últim capítol de Les coses de la Martina el Marronet té un problema: és un ós que no fa por, li explica a la Martina. La gent se li abraça quan el que li agradaria és fer por. La Martina decideix llavors fer-li un canvi d'imatge perquè sembli dolent i se'n van a una perruqueria. Però no hi troben ningú. De cop, uns rulos apareixen del no res demanant-los que els treguin d'allà. Estan atemorits pel terrorífic drac del vent, un monstre metàl·lic capaç d'atacar-te en qualsevol moment. Tots estan amagats en un cau per por al drac, però la Martina creu que no poden viure així i està decidida a enfrontar-se al monstre. 

   

 • Les coses de la Martina capítol 23 - Sóc un ós valent

  El Marronet està llegint un conte però no se’l veu massa animat. La Martina sap que una cosa li passa. El Marronet li explica que un dels somnis de la seva vida és visitar la selva, però té por perquè està plena d'animals perillosos. Està atemorit però la Martina insisteix i el convenç de fer un viatge al cor de la selva salvatge. S'endinsen en un món ple de misteris. El Marronet està a punt de plorar mentre la Martina segueix endavant fins que de cop un estrepitós so fa trontollar tot el bosc. Sembla un animal molt gros i perillós. Una bestiola els adverteix, però comencen a buscar el monstre. Què passarà?

 • Les coses de la Martina capítol 22 - Anem a la Lluna

  El Jordi prepara el dinar quan la Martina se li acosta i li diu: -Pare, vull anar a la Lluna. Vull viure una aventura inoblidable!- . El seu pare també desitjava fer un viatge tan interessant però li diu que s'haurà de conformar amb el parc. La Martina continua disposada a viure la seva aventura i recluta un bon equip d'astronautes: El Marronet, el Groguet i el Fosquet. Tots plegats pugen a una nau espacial, que comença a córrer, agafa velocitat i quan sembla que està a punt d'emprendre el vol...Res! No s'enlaira. La Martina insisteix en anar a la Lluna i decideix que si ella no hi pot anar. farà que la Lluna vingui.

 • Les coses de la Martina capítol 21- Vull volar

  El Marronet s'ha llevat amb una idea al cap: vol volar. La Martina es queda parada amb el somni del Marronet perquè és un ós i els óssos no volen i pensa que mai no ho aconseguirà. A la tarda, tot passejant el Fosquet es troba amb una pedra que està trista perquè vol anar fins el riu però no es pot moure. La Martina la fa rodolar fins anar a parar al fons del riu i fa el seu somni realitat. Això li fa pensat que fins i tot els somnis més difícils es poden fer realitat i potser pot ajudar el Marronet a volar. Com ho farà?

 • Les coses de la Martina capítol 20 - Juguem a imaginar

  El Marronet i la Martina s'han passat el matí jugant i no saben què més fer. Han jugat amb totes les joguines i surten a buscar-ne de noves a un centre comercial. Passen per una llibreria i els surt al  pas un personatge misteriós i molt esverat , Està molt nerviós perquè un nen ha comprat un conte però ha perdut l'última pàgina i mai sabrà com acaba. És una tragèdia! Tots tres corren perquè, mentre la mare del nen tria una novel·la, tenen el temps just per trobar un bon final pel conte. Llegeixen llibres enormes, amb colors i desplegables, i fan un passadís amb tots ells per llegir-los tots. Però no troben el final que busquen i s'acaba el temps. Com ho faran?

 • Les coses de la Martina capítol 19 - Somiant

  És l'hora d'anar-se´n a dormir i la Martina vol somniar amb una casa gegant amb piscina i un parc d'atraccions al jardí. La mare li diu que els somnis només existeixen al món dels somnis, però la Martina espera que algun dia es facin realitat. Es fica al llit, s'adorm i somia que camina entre els núvols, salta d'un a l'altre i s'amaga. Però aquella nit de sobte alguna cosa interfereix en el seu somni. Són les lletres de les últimes pàgines d'un conte que llegeix cada dia el Fosquet: "L'arbre dels somnis". Però què hi fan aquestes lletres al somni de la Martina?

 • Les coses de la Martina capítol 18- La Martina se'n va al cine

  És un diumenge a la tarda i la Martina està avorrida. Té ganes d'anar al cinema però ni el pare ni la mare poden, així que decideix anar-se'n sola. Ha triat una pel·li de dibuixos i seu al millor lloc per veure-la tranquil·lament. Després d'una estona, a la pantalla no hi apareix res i la Martina se'n va fins a la sala de màquines per saber què passa. Allà es troba amb un follet, que és l'encarregat de projectar la pel·lícula i busca nerviós els personatges de la pel·li, que han desaparegut. Llavors la Martina se n'adona que ha marxat sense avisar els pares, que estan molt preocupats. 

 • Les coses de la Martina capítol 17 - L'ós torna al bosc

  La Martina i el Marronet s'han enfadat perquè no es posen d'acord en què jugar: llegir un conte o jugar a la pilota. Sempre els costa posar-se d'acord i el Marronet està una mica tip. Així, amb l'empipada, decideix anar-se'n de casa de la Martina per viure al bosc. Després de moltes vegades de pujar arbres, saltar pedres i contemplar el paisatge, el Marronet es troba ben sol. Mentre, la Martina a casa el troba molt a faltar.

 • Les coses de la Martina capítol 16 - Nous amics

  Era mitja tarda i la Martina tenia un rau rau a la panxa que la feia estar inquieta…. Amb la seva màgia es fa petita i busca un bon berenar. Tot passejant per la cuina, entre fruites i hortalisses la Martina es troba amb un plàtan trist i enyorat. Tots dos inicien un viatge al supermercat per trobar-hi nous amics!

 • Les coses de la Martina capítol 15 - Un llapis atemorit

  La Martina té ganes de fer un dibuix però no troba el llapis enlloc i els pares tampoc no l'han vist.  Comença a buscar-lo per tots els calaixos de l'escriptori i pregunta als seus amics els colors. Esbrina que el llapis està amagat perquè s'ha quedat sense punta i no vol que el trobi la maquineta. El llapis té una por terrible a que li facin punta perquè es va fent petit i no vol desaparèixer. Però la Martina, com sempre, troba la solució i aconsegueix fer molts dibuixos treballant en equip.

Facebook

Twitter