Cròniques d'Escaldes-Engordany

Comparteix:

Cròniques d'Escaldes-Engordany és una sèrie documental de 13 capítols que recorda la història de la setena parròquia amb motiu de la celebració dels 40 anys del seu naixement.

Els nuclis habitats d'Engordany, els Vilars, el Fener i Engolasters, dedicats a l'agricultura i la ramaderia, apareixen per primera vegada en els texts medievals del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles. L'activitat econòmica i el creixement de la població es concentra a Escaldes, gràcies a les aigües termals i la indústria tèxtil. Però el gran canvi es va produir als anys 30 del segle XX amb la construcció de FHASA, la xarxa viària i l'aparició dels primers comerços i l'explotació turística de les aigües termals. És en aquesta època quan comencen les primeres accions per demanar la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany, que finalment va ser el 14 de juny de 1978.

 


Cròniques d'Escaldes-Engordany - Capítol 12

  • Capítol 12 - El Carnaval

    Uns quants dies a l’any, la sala de ball de l’Hotel Cassino es convertia en el centre de la diversió, la música i la sàtira a Andorra. Eren els Carnavals d’Escaldes-Engordany, que amb el temps, es van fusionar en una gran rua popular amb Andorra la Vella. Vuit escaldencs ens expliquen en aquest capítol com eren els Carnavals d’abans, com es preparaven i com la gent de la parròquia els esperava i els vivia.

Facebook

Twitter