Comparteix:
Cròniques d'Escaldes-Engordany és una sèrie documental de 13 capítols que recorda la història de la setena parròquia amb motiu de la celebració dels 40 anys del seu naixement.
Els nuclis habitats d'Engordany, els Vilars, el Fener i Engolasters, dedicats a l'agricultura i la ramaderia, apareixen per primera vegada en els texts medievals del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles. L'activitat econòmica i el creixement de la població es concentra a Escaldes, gràcies a les aigües termals i la indústria tèxtil. Però el gran canvi es va produir als anys 30 del segle XX amb la construcció de FHASA, la xarxa viària i l'aparició dels primers comerços i l'explotació turística de les aigües termals. És en aquesta època quan comencen les primeres accions per demanar la creació de la parròquia d'Escaldes-Engordany, que finalment va ser el 14 de juny de 1978.
La d’Escaldes-Engordany va ser la primera cavalcada de Reis del país. Els veïns van iniciar una tradició pensada per la gent de la parròquia i, especialment, pels més petits. Josep Pubill, conegut com el Josep del Sastre, en va ser un dels primers impulsors, aportant alguns dels vestits dels reis i el seu sèquit. Escoltem també els records de dos reis: Carles Mariné i com vivia amb intensitat la representació, i l'històric rei negre que durant més de 20 anys va representar Joan Burgués Marticella. L’Emili Pérez i l’Antoni Vidal que van participar activament a la cavalcada, i el Carles Magdaleno, des de la seva privilegiada posició, recorden com es vivia llavors i com veuen ara la gran cavalcada d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que ha fet créixer la festa i s’ha convertit en una de les tradicions amb més participació popular del país.