Els impulsors de les signatures i els Verds donen suport al PS

www.andorradifusio.ad

La proposició de llei per permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe s'ha registrat a la Sindicatura uns minuts abans de les quatre de la tarda.

Les dues conselleres generals socialdemòcrates ho han fet escortades per dos dels advocats impulsors de la recollida de signatures a favor del matrimoni homosexual: Maite Bourgeaud i Manuel Pujadas. Aquest darrer es posiciona en contra de les "piruetes lingüístiques" i creu que "els raonaments són poc sòlids en sentit contrari" a l'equiparació dels drets. Bourgeaud es mostra optimista i posa com a exemple la postura que es prendria en un cas de racisme: "Quan es discrimina un negre no és un problema del negre sinó de tots". En aquest sentit, espera "que aquesta reflexió es faci degudament i tots els grups reconeguin que tots som iguals i igual se li ha de dir de la mateixa manera".

També hi eren els representants de les comissions LGTB del PS i dels Verds d'Andorra, que hi donen suport. El portaveu del partit, Ricard de la Casa, creu que "s'ha de posar fil a l'agulla" i recorda que "els Verds fa anys que lluitem per aquests drets que, en realitat, són els de tots els ciutadans". Ha afegit que "el que el PS ha fet avui és fer el que cal i de la manera que cal fer-ho". Els impulsors de la recollida de signatures esperen que els consellers no estiguin subjectes a una disciplina de vot imposada pel partit i que votin amb llibertat de consciència.

Informa: Xavi Palma      Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

El PS entra una proposició de llei per regular el matrimoni homosexual Escaldes-Engordany tanca l'any amb 1,7 milions de superàvit