Becaris

Comparteix:

Becaris és el magazín de les tardes a RNA (94.2 FM). Cada tarda aprofundim en temes culturals, esportius i d'actualitat, parlem de tendències, gastronomia, salut i de tot allò que pot ser del vostre interès de dilluns a divendres de 15h a 18h.

Direcció i presentació: Xavier Albert
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Ricard Porcuna i Martí Oliveras


Becaris 4 d'abril de 2023

  • Història de La Seu d’Urgell medieval

    Carles Gascón, doctor en Història Medieval, tècnic de patrimoni cultural al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, arriba al «Becaris» per acostar-nos la seva darrera publicació «Història de La Seu d’Urgell medieval (El vicus, la vila i la ciutat (segles VI-XV)». Descobrim els orígens històrics de La Seu d’Urgell, els bisbes que han deixat empremta a la capital de l’Alt Urgell, així com també moltes històries i curiositats al voltant de la ciutat.

  • El sentiment de culpabilitat a l'hora de fer activitat física

    Eduard Barceló, entrenador personal, ens parla del sentiment de culpabilitat que pràcticament tots i totes podem haver tingut o tenim a l’hora de fer esport o du a terme una activitat física. Tot i així ens explica i dona raons per treure’ns aquest sentiment i arribar a fer esport d'una manera mesurada.

  • Eva Tenorio, Ohian Iturbide i les addiccions

    Eva Tenorio presidenta de Projecte Vida ens porta un convidat el qual ens parla en primera persona de les addiccions. Oihan Iturbide és editor i biòleg clínic, també sap què és passar per una addicció, i ens ho explica al programa.

  • ‘París érem nosaltres’ d’Andreu Claret

    Andreu Claret escriptor i periodista, presenta aquest dimarts a les 19:00h a la llibreria La Trenca «París érem nosaltres”, Premi Ramon Llull. La presentació anirà a càrrec d'Albert Villaró amb Marc Forné i Casimir Arajol. Andreu Claret narra l’extraordinària vida d’un exiliat fill de rabassaires que s’enamora d’una joveníssima catalana que també s’ha refugiat a França durant la Segona Guerra Mundial.

  • Meritxell al teatre

    L’Alfred Llahí, com és habitual, ens porta històries curioses i que no es poden oblidar i han de passar de generació en generació. Atenció que en aquesta intervenció l’Alfred recupera una obra de teatre amb protagonisme per la Verge de Meritxell. Va estrenar-se l’any 1968 al Casal del Centre d’Andorra la Vella i ens explica qui la va escriure i qui la va musicar!!

Facebook

Twitter