La rèplica

Comparteix:

La rèplica: Temporada 2019-2020

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos. Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar. Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Laura Massegú. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.

Direcció i presentació: Laura Massegú    Realització: Raül Pereiro    Producció: Eva Pons


 • Entrevista a l'epidemiòloga del ministeri de Salut Mireia Garcia

  L'epidemiòloga del ministeri de Salut Mireia Garcia explica els resultats del cribratge massiu d'anticossos. Analitza la situació de l'epidèmia a Andorra i també els escenaris futurs, incloent-hi tractaments i possibles rebrots.

 • La Rèplica 28 de maig del 2020 - Jordi Gallardo

  El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, és el convidat d'aquest programa. Des de la sala de premsa de l'Edifici Administratiu i amb motiu de l'epidèmia de la Covid-19 explica els plans per la següent reobertura i analitza la situació quant al turisme, la mobilitat, el comerç...

 • Violència masclista

  Abordem la xacra de la violència masclista amb l'advocada Adela Nieto, la psicòloga d’Afers Socials Mònica Álvarez i la cap de l'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras. Alerten que moltes dones no denuncien ni se separen perquè se senten totalment desamparades. Expliquen que hi ha molts tipus de maltractament: físic, psicològic, sexual, social o econòmic. Porras recomana trucar al 181 per rebre orientació. "Denunciar és molt traumàtic i llarg en el temps i la dona ha d'estar molt informada". Nieto reclama molt més recursos a l'Estat perquè, "dones i fills estan molt desprotegits". Reivindiquen una educació afectivo-sexual des de casa i les escoles per trencar amb les idees errònies sobre l'amor romàntic, la gelosia i el control. "De vegades normalitzem certes conductes que no ho són".

 • Entrevista a la ministra de Turisme, Verònica Canals

  La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha anunciat diverses novetats en aquesta entrevista. Ha confirmat que el Cirque du Soleil celebrarà els seus pròxims espectacles a l'espai de l'aparcament de davant de l'edifici administratiu del Govern i l'antiga plaça de braus. L'empresa canadenca ha signat per dos anys més. Mentrestant s'analitzarà el funcionament d'aquest emplaçament per valorar la construcció del futur espai multifuncional al mateix lloc. Canals ha dit, però, que a més d'aquesta, el comú d'Andorra la Vella té una altra proposta a Santa Coloma. A més, ha valorat la situació del mercat d'allotjaments turístics i l'intrusisme del sector, ha avançat que es treballa en la taxa turística i en el festival de música per al 2021 perquè no s'ha arribat a temps per a aquesta temporada.

 • Tertúlia d'actualitat amb Lídia Raventós, Patrícia Bragança i Quicu Alguacil

  Tractem diversos temes d'actualitat amb la cap de redacció del Diari d'Andorra, Lídia Raventós, l'advocada Patrícia Bragança i el periodista Quicu Alguacil. Les possibles polítiques pel foment de la natalitat, l'alarma pel coronavirus i el tractament del tema a la premsa i el concurs per la llicència del casino amb els entrebancs són alguns dels temes a debat d'aquest programa.

 • Entrevista a la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó

  La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, referma la defensa de l'etiqueta energètica després de la polèmica pel seu cost. A més, explica el funcionament de la taxa de la zona de baixes emissions de Barcelona per als vehicles més contaminants i descarta una taxa similar per Andorra. També ha celebrat la mobilització dels joves en la lluita contra l'emergència climàtica. D'altra banda, ha desmentit que se'n faci una mescla de residus per al reciclatge. Per últim avança alternatives per al conreu que està analitzant el ministeri.

 • Entrevista al cònsol de Sant Julià Josep Majoral

  Entrevistem al nou cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Ens parla del canvi de la política nacional a la comunals i dels projectes que té damunt la taula. Naturlàndia és un dels més destacats, el futur del qual es troba "en fase d'anàlisi" abans de prendre decisions. Assegura que vol fer de Sant Julià un referent de les renovables i la sostenibilitat. Exposa les propostes en habitatge i anuncia una fórmula de participació ciutadana que no s'ha vist mai a Andorra per impulsar el poble, el comerç, el turisme i la Universitat. Destaca la voluntat de transparència en la gestió i la col·laboració amb la minoria.

 • Entrevista a Landry Riba: l'estat de les converses amb la UE

  Rebem al programa al secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. Analitza l'estat de les converses amb la Unió Europea i com pot endarrerir el procés les negociacions del post Brexit. També explica la importància de l'aspecte social de l'acord i destaca el de la lliure circulació de persones que encara està en fase d'estudi. Landry Riba avança que les reunions de poble per explicar l'acord es tornaran a posar en marxa el mes de febrer.

 • Entrevista al president del grup de Terceravia, Josep Pintat

  El president del grup parlamentari de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha fet una repassada a tota l'economia del país i les relacions polítiques amb l'exterior. Les esmenes als pressupostos per retallar 101 milions d'euros, la situació de l'heliport, la possible fallida del sistema de pensions, l'accés a l'FMI o l'acord amb la UE són alguns dels temes que ha tractat el conseller general. A més, també valora el naixement de Terceravia, que aviat serà constituït com a partit polític, i els resultats nacionals i comunals.

 • Entrevista a la nova cònsol d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili

  Rebem al programa la nova cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili. Explica la seva visió sobre les contractacions del comú i els càrrecs de relació especial. També avança la importància que suposarà el tema de l'habitatge i l'urbanisme per al seu equip. Sobre el primer, ha avançat algunes polítiques que tenen previst implementar aviat; sobre el segon, assegura que no poden intervenir en projectes ja aprovats, com les torres del Clot d'Emprivat o modificar el pla d'urbanisme vigent per sis anys. A més, proposa donar-li importància a l'entorn del llac d'Engolasters, la vall del Madriu-Perafita-Claror. Per últim, reflexiona sobre la ideologia del Partit Socialdemòcrata.

Facebook

Twitter