La rèplica

Comparteix:

La rèplica: Temporada 2021-2022

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos. Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar. Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Laura Massegú. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.

Direcció i presentació: Laura Massegú    Realització: Raül Pereiro    Producció: Eva Pons


 • Entrevista al cap de Govern, Xavier Espot

  Entrevista al cap de Govern en el darrer programa de la temporada. Xavier Espot ha valorat la situació actual del país amb especial atenció a la problemàtica de l'habitatge i les noves mesures que es posaran en marxa per aconseguir pisos a preu assequible. També ha parlat de l'acord d'Associació, confiat que es podrà tancar un bon tracte la propera legislatura. Els vials de la Massana i Sant Julià de Lòria i l'escenari polític preelectoral amb la crisi de Liberals d'Andorra han centrat la darrera part de l'entrevista.

 • Entrevista a la cònsol major d'Encamp, Laura Mas

  La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, fa balanç de l'equador del mandat i dels projectes que estan en marxa. Un d'ells, el de les Pardines i Engolasters, que ja té un guanyador que reuneix molts dels requisits que demanaven. Mas també ha dit que el del Maià pot ser l'abocador nacional, però cal trobar una solució per als mesos d'hivern quan haurà d'estar tancat. Respecte al conflicte per la vall del Madriu, demana al comú d'Escaldes-Engordany que deixi de mirar-se el melic. La cònsol també ha parlat del projecte de Prada de Moles amb l'FC Andorra, que ha qualificat de "determinant", del problema de l'habitatge i de les iniciatives previstes al Pas de la Casa.

 • Entrevista al cap de llista de Liberals, Josep Maria Cabanes

  Josep Maria Cabanes és el cap de llista de Liberals d'Andorra després de guanyar les primàries diumenge passat per un vot de diferència respecte a Judith Pallarés. Ens explica quins són els eixos del seu projecte, com veu el país i quina creu que ha de ser l'estratègia política del partit.

 • Entrevista a l'economista Santiago Niño Becerra

  El doctor en Economia Santiago Niño-Becerra desglossa algunes de les reflexions del seu darrer llibre "Futur, quin futur? Claus per sobreviure més enllà de la pandèmia". Parla del nou model econòmic per als pròxims anys, amb la tecnologia com a eix vertebrador, les grans corporacionsamb cada cop més pes i un model laboral amb 'minijobs'. També dona la seva visió sobre l'actual problema d'inflació generalitzada i de les possibilitats per pal·liar-la que, segons ell, només passen per reduir el consum. El model econòmic d'Andorra i l'habitatge centren el tram final del programa.

 • Entrevista a l'epidemiòleg Antoni Trilla: quina és la situació actual de la Covid-19?

  El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'hospital clínic i assessor del Govern, Antoni Trilla, exposa quina és la situació actual de la Covid-19, que ha quedat en segon pla arran de la invasió a Ucraïna i les seves conseqüències econòmiques. Assegura que encara estem "en pandèmia" i que hi continua havent casos, però no tan greus gràcies a les vacunes.

 • Entrevista a la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol

  La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, parla de la situació a la parròquia, dels comptes i del futur de l'espai multifuncional, que prefereix a la zona de l'estadi Comunal. També es refereix a les fonts de colors a la plaça de la Rotonda, un projecte pel qual creu que pot reduir més de mig milió d'euros la despesa. Quant a habitatge, ha assegurat que es construirà un altre edifici de pisos a preu regulat a ciutat de Valls amb més de 40 habitatges. Marsol també ha parlat de com afectarà l'augment del preu de l'electricitat a l'enllumenat públic.

 • La Rèplica - El paper i reivindicacions dels sindicats, amb Gabriel Ubach i Marta Pujol

  Els sindicats reclamen una revisió de les normes de relacions laborals, acció sindical i patronal i de regulació del conveni col·lectiu del 2018. Creuen que ni afavoreixen la participació dels treballadors, ni garanteixen prou bé els seus drets.

 • Entrevista al nou director de Bombers, Jordi Farré

  Jordi Farré és el nou director de Bombers des d'aquest mes de setembre després de la jubilació de l'anterior, Joan Carles Recasens, amb qui havia format tàndem com a director adjunt durant 12 anys. Explica quin són els reptes del cos i reivindica la figura del bomber infermer. Es mostra a favor d'un centre nacional d'emergències i un 112, Exposa que la majoria d'actuacions són de transport sanitari, seguides d'assistències tècniques, salvament i incendis. I aposta per fer pedagogia entre la població en les sortides a la muntanya.

 • Entrevista a l'excap de Govern Antoni Martí

  L'excap de Govern, Antoni Martí, assegura que no vol tornar a la política activa. Sí que valora la situació del país i veu vital trobar una solució per a les pensions hi hagi o no consens. Creu que caldrà una racionalització de la despesa per fer front al deute, defensa una nova llei de transferències comunals i que s'entengui que hi ha un interès per sobre de les parròquies, que és l'Estat. Celebra el bon ambient al Consell General perquè per avançar cal un esforç conjunt i creu que Espot es troba còmode amb la coalició de Govern. Pronostica que repetirà el model encara que guanyi les eleccions per majoria absoluta. Quant a l'economia, troba a faltar indústries qualificades per diversificar més enllà dels sectors tradicionals. Considera que cal alliberar terreny perquè s'hi instal·lin i crear un 'hub' tecnològic important.

Facebook

Twitter