La rèplica

Comparteix:

La rèplica: Temporada 2020-2021

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos. Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar. Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Laura Massegú. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.

Direcció i presentació: Laura Massegú    Realització: Raül Pereiro    Producció: Eva Pons


 • La Rèplica - Entrevista a la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla

  La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarubla, ha fet balança del curs escolar que es tanca, marcat per les dificultats de la Covid-19. Ha explicat que el Govern treballa per definir quines competències digitals té el país i ha confirmat un brot de Covid-19 a l'escola francesa de la Massana. Les previsions per al pròxim curs i el benestar emocional d'alumnes i docents han estat altres temes tractats.

 • Les relacions entre Andorra i la UE

  Amb el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, i l'assessor jurídic Joaquim Llimona, que acompanya el Govern des del 2004 en les relacions amb la Unió Europea, repassem l'evolució de la UE i la situació d'Andorra en aquest context. Una relació que té 30 anys i que es recull en un documental que s'estranarà el pròxim 22 de juny.

 • La Rèplica: Entrevista al secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba

  El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha explicat en quin punt es troben les negociacions per l'acord amb la Unió Europea. Malgrat que la Covid-19 ha afectat tant al calendari com als continguts, espera poder tenir un document tancat al final de la legislatura. El monopoli d'Andorra Telecom, l'acord polític i les reunions públiques per informar a la ciutadania han estat altres temes tractats.

 • Entrevista al director-gerent de la CEA, Iago Andreu

  Hem parlat amb el director-gerent de la Confederació Empresarial d'Andorra, Iago Andreu, de la XIII trobada Empresarial Iberoamericana, que precedeix la celebració de la Cimera. La innovació i el desenvolupament sostenible centraran l'esdeveniment, però també la desigualtat de gènere i, sobretot, el turisme. Un sector que ha patit força arran de la Covid-19 i que és molt important per bona part dels participants.

 • Entrevista a Albert Dorca, metge especialitzat en medicina familiar i comunitària

  El metge especialitzat en medicina familiar i comunitària, Albert Dorca, preveu un repunt de casos de coronavirus a causa de la Setmana Santa. Veu la vacunació com "l'única esperança" per fer front a la pandèmia i confia que gran part de la població estigui immunitzada de cara a l'estiu. Les mesures per frenar contagis de la Covid-19 i la mobilitat amb Catalunya i Espanya han estat altres dels temes centrals.

 • Entrevista a la ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarès

  La ministra de Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarès, explica que resta a l'espera de les aportacions dels cònosls, els grups parlamentaris i els sindicats, pel que fa a l'esborrany del projecte de llei de modificació de la Llei de Funció Pública. Confia a treballar-hi durant el mes d'abril i així entrar-lo a tràmit parlamentari en l'actual període de sessions. També ha apuntat que el Govern ha estalviat 2,1 milions amb la no retribució de les hores extra als funcionaris durant la pandèmia de la Covid-19

 • Taula rodona per analitzar la viabilitat de l'aeroport nacional

  Analitzem la viabilitat de l'aeroport nacional amb el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, l'enginyer industrial Jordi Llovera i l'economista Vladimir Fernández. Entre d'altres la taula ha abordat quines podrien ser les repercussions d'aquesta infraestructura, així com el seu impacte econòmic i ambiental. Un projecte que consideren important per a la reconversió econòmica del país i per al sector turístic, que canviarà a causa de la Covid-19.

 • Entrevista al cap de Govern, Xavier Espot: un any de pandèmia

  El cap de Govern, Xavier Espot, fa balanç d'un any de pandèmia quan està a punt de complir-se 12 mesos del confinament. Explica com va viure les primeres setmanes i com preveu el futur immediat amb l'inici de la campanya de vacunació. Respecte al turisme, veu com una nova decepció la decisió que ha pres Catalunya aquest mateix dijous deixant fora Andorra del seu perímetre mentre permet la mobilitat interior per unitats de convivència. Espot també ha parlat dels lloguers, dels joves i de l'acció exterior del Govern.

 • Entrevista al cònsol major de Canillo, Francesc Camp

  El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha repassat l'actualitat de la parròquia en un any marcat per la Covid-19 i ha assegurat que Ski Andorra dona la temporada per perduda. També ha parlat de futurs projectes com ara activar l'oferta existent, com el Palau de Gel, el mirador del Roc del Quer, o el Pont Tibetà, que preveu obrir entre setembre i octubre. L'habitatge o l'impuls del transport públic han estat altres temes centrals.

 • Entrevista a la cònsol major d'Encamp, Laura Mas

  La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha fet balanç del 2020 i ha parlat de nous projectes, com ara la creació d'un circuit verd que recorrerà tota la parròquia i que forma part del pla sectorial d'infraestructures verdes. L'habitatge, la situació del Pas de la Casa arran de la Covid-19 o les trobades de joves han estat altres temes tractats.

Facebook

Twitter