La ciència a casa

Comparteix:

En aquest espai, el professor Carlos Moreno, químic bioquímic i divulgador científic, ens proposa diferents experiments per jugar i aprendre a casa durant el confinament per la pandèmia de la Covid-19.


Experiment 6: Vitamina C

  • Experiment 6: Vitamina C

    El Betadine o similars són compostos d’una dissolució de iode, anomenada povidona iodada. La vitamina C o àcid ascòrbic és un antioxidant, és a dir, un reductor que actua sobre la dissolució de iode, transformant-lo en iodur, que és incolor. En aquest procés es dona una reacció d’oxidació-reducció, on es transfereixen els electrons, variant el nombre d’oxidació dels compostos i, per tant, les propietats. És una manera senzilla de poder valorar la quantitat de vitamina C de diferents aliments, com la taronja, la llimona, la tomata o fins i tot els sucs acabats d’esprémer o comercials en Tetra Brik. Si hi afegim les mateixes gotes de la dissolució de iode i gota a gota les nostres diferents mostres de vitamina C podrem avaluar quin és més ric en vitamina C.

Facebook

Twitter