Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Advocats

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • L'execució de resolucions judicials, amb Jèssica Obiols

    L'advocada Jèssica Obiols ens parla de les resolucions judicials. Coneixem el procediment que hem de seguir si tenim una sentència a l'estranger que volem executar a Andorra i viceversa. Comentem la importància dels canvis en el Codi de Procediment Civil i del coneixement de la població dels diferents serveis del Col·legi d'Advocats.

  • Les noves tecnologies, la ciberseguretat i la regulació, amb Laura Nieto

    La advocada i experta en regulació financera, Laura Nieto, ens parla de les noves tecnologies, dels actius digitals i com les autoritats han de vetllar per protegir els usuaris. Ens centrem en la ciberseguretat, que s'ha regulat a partir d'uns principis bàsics i va ser aprovada pel Consell General l'any passat. No deixem de banda la intel·ligència artificial.

  • El nou Codi de Família i la rectificació de la menció registral, amb Roger Padreny

    L'advocat Roger Padreny ens parla en profunditat de les rectificacions de la menció registral en el nou Codi de família, que ha repercutit en alguns canvis dins la llei del Registre Civil. Destaquem els punts més importants i les consultes més freqüents sobre aquesta temàtica, relacionada amb la identitat de gènere, un dret fonamental.

  • La figura de l'advocat, amb Francesc Badia

    L'advocat Francesc Badia ens parla de què requereix la seva professió. Després de més de 40 anys exercint, ens explica quines són les bases que ha de conèixer tot ciutadà pel seu dia a dia. Comentem com és d'important l'assessorament, l'empatia amb el client i l'intrusisme en el seu sector.

  • La tipificació de matrimoni, amb Thaïs Vinyes

    L'eliminació del concepte d'unió civil i tipificació de tot casament com a matrimoni ha estat aprovat pel Consell General. Abans, el Tribunal Constitucional ja havia dictat sentència i, l'advocada Thaïs Vinyes, ens comenta els articles que es van impugnar i els que es van desestimar.

  • Les novetats del codi de família, amb Thaïs Vinyes

    L'advocada Thaïs Vinyes ens destaca algunes modificacions que es van fer quan es va aprovar el nou codi de família el 21 de juliol de 2022. Destaquem alguns àmbits, com les incapacitacions, els casaments i matrimonis, els processos d'adopció i les persones amb discapacitat.

  • L'intrusisme en l'advocacia, amb Sophie Bellocq

    Amb l'advocada Sophie Bellocq comentem la modificació de la llei de l'exercici de la professió d'advocat i del Col·legi Oficial. Parlem de les reivindicacions que es demanaven des del Col·legi i no s'han introduït en el text. Ens explica per què és important comptar amb l'ajuda d'un advocat i, sobretot, com s'hauria de controlar l'intrusisme en el sector.

  • Els precontractes en operacions d’adquisició de béns immobles, amb Benjamí Pujol

    L'advocat Benjamí Pujol ens parla dels contractes de promesa de compravenda i ens explica tot el que hem de tenir en compte perquè l'operació que volem efectuar es faci efectiva sense patir ensurts. Parlem dels riscos que ha de cobrir i afegeix alguns consells per totes dues parts, propietari i comprador.

  • Coneixem els drets laborals amb Xavier López

    L'advocat Xavier López ens fa una repassada de la legislació de les relacions laborals. Parlem de les obligacions dels assalariats i comentem alguns drets, com el de rebre la remuneració que pertoca dins el termini establert per llei, el de l'ocupació efectiva i, posem especial atenció a com es gestionen els dies festius i les hores extraordinàries.

  • Què hem de tenir en compte abans de casar-nos?

    L'advocada Maite Bourgeaud ens porta alguns consells abans de contraure matrimoni. Remarca molt la importància de rebre informació jurídica abans de fer el pas i, sobretot, poder conèixer tots els drets i deures dels contraents, així com els diferents règims econòmics matrimonials.

Facebook

Twitter