Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Economia

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • Les pujades de tipus d'inerès i el turisme de luxe, amb Pere Augé

    Pere Augé ens parla de les pujades de tipus d'interès que ha efectuat el BCE en els últims mesos. Repassem les dades de l'IPC i les previsions de millora a final d'any, així com de la dada del PIB al país. A banda, fem referència a l'aposta d'Andorra pel turisme de luxe i de la nova marca 'Andorra Selected'.

  • Repassem l'actualitat econòmica i les pujades de tipus previstes, amb Cristina Llau

    Cristina Llau, de MoraBanc, ens acompanya en l'última secció per repassar tota l'actualitat que envolta els bancs centrals de diferents localitats. Ens centrem en el BCE i la FED, que tindran reunió en els pròxims dies i comentem les expectatives. A banda, aprofitem per parlar de la Xina i Gran Bretanya.

  • Economia amb Cristina LLau

    Cristina Llau, de MoraBanc, ens parla del sostre de vidre dels Estats Units, coneixem a què es refereix i què ha passat els últims dies. A banda, destaquem la situació actual del Regne Unit, que és l'única economia que segueix, avui dia, amb una política monetària agressiva. Finalment, comentem la depreciació de l'Euro i tot el que comporta.

  • El neurourbanisme i la intel·ligència artificial, amb Pere Augé

    El Pere Augé ens parla d'habitatge, una problemàtica que continua present al país i s'està treballant per millorar-ho. Ens explica la importància de comptar amb preus assumibles i com s'ha de treballar a partir de les eines que tenim disponibles. Com ens afecta cognitivament l'urbanisme? Quin paper pren la intel·ligència artificial? Comentem tot això i molt més.

  • Economia amb Cristina LLau: el sostre del deute als EE.UU

    El Govern nord-americà protagonista perquè aquest final de maig es planteja de nou una situació límit respecte de l'augment del sostre del deute.Farem el punt sobre les eleccions d´aquest diumenge a Turquia, les quals han dibuixat un panorama difícil de gestionar i finalment comentarem les  últimes dades de la inflació presentades i el que van acabar fent la FED i el BCE en les seves darreres reunions dels passats 3 i 4 de maig

  • Novetats econòmiques amb Cristina LLau

    La Cristina Llau, de MoraBanc, ens parla del First Republic, el tercer banc nord-americà que ha fet fallida. Comentem la presentació dels resultats de les principals tecnològiques relacionades amb les xarxes socials, i els moviments corporatius que han dut a terme entre elles. Acabem amb una previsió de les reunions dels bancs centrals d'aquesta setmana.

  • La cultura com a valor diferencial, amb Pere Augé

    Pere Augé segueix amb l'Observatori de la Marca Andorra i avui ens parla de la cultura com un dels pilars fonamentals per donar a conèixer el país internacionalment i potenciar el sentiment de pertinença de la població. Comentem la importància del Llibre Blanc de la Cultura i les noves iniciatives que s'estan tirant endavant.

  • Dades i resultats econòmics del primer trimestre del 2023

    La Cristina Llau, de MoraBanc, ens parla de l'inici de la presentació de resultats del primer trimestre del 2023 i coneixem les dades de la inflació de diferents indrets del món. A banda, comentem les últimes declaracions dels presidents dels bancs centrals de cara a les pròximes reunions del mes de maig.

  • Grans línies econòmiques després de les eleccions, amb Pere Augé

    Les eleccions generals 2023 van donar un clar guanyador. El Pere Augé ens fa una reflexió sobre els resultats, però ens centrem en les promeses que es van explicar als programes electorals. Segons el nostre col·laborador, "ara arriba l'hora de la veritat" i repassem els pilars fonamentals amb els quals s'ha de treballar en aquesta nova legislatura.

  • La banca digital i la seva importància a curt termini a l'espai MoraBanc

    La Cristina Llau de MoraBanc ens acompanya amb el responsable d'innovació digital i experiència del client del banc, Daniel Martínez. Aprofitem per comentar el futur model de banca de servei que preveu el sector i la implementació de Bizum que serà efectiva en pocs dies pels clients de l'entitat. A més repassem la presentació de resultats de la banca andorrana.

Facebook

Twitter