Els matins de la Nacional

Comparteix:

Els matins de la Nacional: Creu Roja

Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.

Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat

 


  • Repassem les activitats i formacions de la Creu Roja, amb Joan Marc Martí

    Joan Marc Martí, responsable de l'àrea de formació de la Creu Roja Andorrana, ens porta les xifres del curs 2022-2023. Fem referència a les 1.620 persones formades i els cursos que han dut a terme, tot i que encara no han acabat. Repassem les formacions i la implicació dels diferents col·lectius.

  • Últim capítol sobre socorrisme, amb Joan Marc Martí

    Joan Marc Martí, responsable de l'àrea de formació de la Creu Roja Andorrana, ens explica com hem d'actuar davant una persona que es troba inconscient però respira. En l'última secció dedicada als primers socors coneixerem les maniobres més importants en les diferents etapes de la vida.

  • Les hemorràgies a l'espai de la Creu Roja

    Joan Marc Martí, responsable de l'àrea de formació de la Creu Roja Andorrana, ens parla de les hemorràgies i com actuar sobre aquesta pèrdua abundant de sang que no s'atura espontàniament. Amb ell repassem els passos que hem de seguir i les diferències entre la compressió directa, l'embenat compressiu i el torniquet.

  • Com hem d'actuar davant un ennuegament?

    El Joan Marc Martí, responsable de la secció de formacions de Creu Roja Andorrana, ens parla de l'ennuegament. Aprenem les tècniques bàsiques per poder actuar en una situació de perill per algú que tenim al costat. Sabrem com ho hem de fer en cada cas, si hi ha una obstrucció parcial o total de la via i segons l'edat de la persona afectada.

  • Formació en primers auxilis, amb Jose Diego

    La Creu Roja posa a disposició de la ciutadania diverses formacions en primers auxilis. El Jose Diego, formador al Centre Nacional de Formació, ens explica les passes que hem de seguir per ser bons socorristes i donem tots els detalls sobre el sistema PEAS, que ens ajudarà a saber com actuar per ajudar una persona en situació d'emergència.

  • Fem el balanç de l'any dels voluntaris de la Creu Roja Andorrana

    La responsable de voluntariat i recursos humans de la Creu Roja, Aïda Sánchez, juntament amb la voluntària Alèxia Puertas ens porten algunes dades interessants sobre la feina que han realitzat els voluntaris durant el 2022. A més, coneixem l'experiència de l'Alèxia que, amb 19 anys ens fa reflexionar sobre la importància de la seva tasca.

  • El programa Creu Roja Cultura, amb Jorge Pérez

    El responsable dels centres de dia de Creu Roja Andorrana, Jorge Pérez, ens acompanya per parlar del Projecte Creu Roja Cultura. L'objectiu principal de l'entitat és apropar els diferents espais culturals del país als usuaris dels centres de dia col·laborant amb diferents organismes d'Andorra.

  • La reanimació cardiopulmonar amb Quim Fenoll

    El cap de l'àrea de formació de la Creu Roja, Quim Fenoll, ens explica la importància de tenir coneixements sobre la reanimació cardiopulmonar. Parlem del contingut de les formacions que ofereixen i què és el que hem de tenir en compte abans d'actuar. Comentem el manteniment dels desfibril·ladors i com s'ha d'ensenyar els més petits.

  • Coneixem la nova coordinadora de voluntaris de la Creu Roja

    Presentem la nova coordinadora de voluntaris, Aida Sanchez, qui s'encarregarà de ser el relleu entre els voluntaris i l'entitat. Ens explica les principals novetats a la Creu Roja i ens recorda què podem fer per formar part del voluntariat.

  • Coneixem el programa Sempre Acompanyats de la Creu Roja

    Alleugerir la situació d'aïllament d'una persona és la principal missió del programa impulsat per la Creu Roja, Sempre Acompanyats. La Carina Leclerc ens en dona tots els detalls i fa un petit repàs de la resta de programes. Aprofita per fer una crida a tots aquells qui vulguin formar part dels voluntariats de l'entitat.

Facebook

Twitter