Comparteix:
L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
Pàgina de Facebook Perfil de Twitter E-mail: araiaqui@rtva.ad Telf: (+376) 873 777
Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.
Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna
La ministra de turisme, Verònica Canals, manifesta que veu difícil una obertura total de les estacions d'esquí per aquesta temporada. Canals assenyala que la temporada no es pot donar per perduda fins que no es conegui què fan els països veïns. La titular de turisme afegeix que avui dia es manté intacte el pressupost de 2,9 milions d'euros d'Andorra Turisme pel desenvolupament de les campanyes de comunicació a l'exterior. Amb tot, Canals assegura que el destí Andorra no sortirà malmès una vegada superada la pandèmia.
La ministra de turisme, Verònica Canals, manifesta que veu difícil una obertura total de les estacions d'esquí per aquesta temporada. Canals assenyala que la temporada no es pot donar per perduda fins que no es conegui què fan els països veïns. La titular de turisme afegeix que avui dia es manté intacte el pressupost de 2,9 milions d'euros d'Andorra Turisme pel desenvolupament de les campanyes de comunicació a l'exterior. Amb tot, Canals assegura que el destí Andorra no sortirà malmès una vegada superada la pandèmia.
La dietista Alba Reguant ens proposa incloure un nou propòsit per aquest 2021. Aprofitant que l'ONU ha declarat el 2021 com l'any internacional de les fruites i verdures avui hem trobat adient parlar dels seus nutrients.
En Josep Tomàs ens augura tranquil·litat meteorològica fins diumenge. Ara bé, el vent cobrarà protagonisme en els pròxims dies. Atenció també al perill d'allaus.
Un altre dels indrets oberts al turisme és Madeira. Avui hem viatjat fins a l'illa amb la companyia del Manel Sánchez de Viatges Pyrénées que va visitar Madeira durant el mes de setembre. Hem viatjat a un indret on hi trobem calma i aventura, tradició religiosa, entre altres.
En les receptes d'art de la Ruth Casabella parlem de Jacopo Carucci, més conegut com a Pontormo, pintor manierista italià de l'Escola florentina. Famós per l'ús de posicions forçades, unides a perspectives ambigües, el que dóna com a resultat composicions en les quals les figures semblen surar en un entorn incert. L'obra que hem pres com a exemple ha estat "el davallament de la creu".
Tres notícies i una sèrie de Netflix han estat els detonants de l'interès del Jaume Tomàs per als escacs. Avui parlem de la minisèrie "Gambito de dama", basada en la novel.la de mateix títol i escrita per Walter Tevis el 1983. Ara, casi 38 anys més tard és un èxit total. Les xifres del Jaume ens ho deixen prou clar.
El Florenci Pla ens eplica molts detalls sobre l'ús de la sal. Quan neva en trobem a la carretera...això té els seus avantatges i els seus inconvenients. I per què això no es fa als països nòrdics i en canvi condueixen sobre el gel? La sal al plat, la sal per conservar...molts aclariments i descobriments en l'espai d'avui.