Comparteix:
L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
Pàgina de Facebook Perfil de Twitter E-mail: araiaqui@rtva.ad Telf: (+376) 873 777
Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.
Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna
La pediatra Mariona Ferrer ens fa sortir de dubtes sobre qüestions relacionades amb l'estiu i els nens. La pediatra ens ha dit que no hi ha cap problema perquè els petits es banyin després d'haver fet el dinar a la platja o piscina, ens ha aclarit que s'amaga darrere dels factors de protecció de les cremes solars, que podem fer per evitar insolacions davant les picades de medusa.
L'osteòpata Fredéric Castaing recomana que abans d'iniciar qualsevol pràctica esportiva després d'una aturada llarga cal visitar l'especialista per posar el cos a punt. Així que desaconsella per complet començar pitjant fort, ja que les molèsties apareixen immediatament.
La dietista Berta Jiménez ens dóna un seguit de consells per mantenir la pell hidratada per dins. A més de beure força aigua per mantenir-nos hidratats, la dietista ens apunta els nutrients que ens ajudaran a tenir una pell interna sana. Així que haurem d'ingerir betacarotens, vitamina C, productes cuinats al vapor o bé crus, entre altres.
La doctora Àngels Codina ens dóna eines per potenciar de manera natural la nostra immunitat. I és que no hi ha secret. Hem de dormir i descansar les nostres hores, portar una òptima alimentació, fer esport de manera regular i no caure en l'obsessió i evitar, en la mesura possible l'estrès. Tal com apunta la doctora s'ha de tenir en compte que tot procés inflamatori provoca que la nostra immunitat s'acabi ressentint.
El doctor Albert Dorca s'acomiada de la temporada d'enguany fent una extensa explicació del moment de pandèmia en què ens trobem. Què en sabem de la variant Índia? Fa modificar el pla de vacunació establert? Les vacunes continuaran sent efectives per protegir-nos d'aquesta variant?
El dietista Marc Gil ens parla de les contraindicacions del picant. I és que hi ha col·lectius que s'haurien d'abstenir d'ingerir productes picants per qüestions de salut. Alhora, remarca que menjar picant diàriament pot provocar perdre les facultats gustatives. Ara bé, no tot és dolent. I és que està demostrat que el picant aporta beneficis curatius i ajuda en la preservació i manteniment d'alguns aliments.
L'aigua hidrogenada està de moda? Coneixem que hi ha més enllà del producte? El director d'innovació de Clínica Omega Zeta, Antonio Casado, ens parla de les propietats i beneficis de l'aigua hidrogenada que passa per ser antioxidant, antiinflamatòria i protegeix el sistema neuronal.
La dietista Mònica Dicenta ens parla de les diferents estratègies a dur a terme quan s'entra en un procés oncològic, un moment en què les ganes de menjar va a la baixa. D'aquí que Dicenta ens proposi menjar poc, però amb més freqüència, potenciar els plats freds i ingerir proteïnes de manera atractiva, entre altres.
El doctor especialista en nefrologia de la Clínica Omega Zeta, José María Garrancho, destaca la generositat que hi ha a Andorra quant a donacions d'òrgans. Avui ens endinsem en el món dels trasplantaments renal i parlem de les tipologies que existeixen, qui pot ser donant d'òrgans, quina cirurgia es desenvolupa i quina és la qualitat de vida de la persona trasplantada, entre altres.
El doctor Albert Dorca ha estat clar a l'hora de parlar de les dietes d'abans de l'estiu. Sobretot, visitar el nostre metge referent o professionals de la nutrició perquè ens dissenyin una dieta ajustada a les nostres especificitats. Les modes no són bones en aquest àmbit, ja que possiblement no acabarem assolint els objectius fixats i arribarà la frustració i, fins i tot, l'efecte rebot.