Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: Patrimoni cultural

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


  • El patrimoni industrial de la Ruta del Ferro dels Pirineus

    Ha visitat avui l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra, l'Olivier Codina, doctor en història i tècnic del departament, que és expert en la història del ferro i coordina la Ruta del ferro dels Pirineus. Ens ha parlat de l'exposició que s'inaugurarà el pròxim dia 20 a l'era de Casa Rossell

  • Divertir-se aprenent

    A l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra ens han visitat els tècnics de l'Àrea de Museus d'Andorra, la Itziar Badenas i l'Eduard Tarrés: Hem parlat del joc d'escapada de la casa Areny-Plandolit, 'L'enigm de l'escriptor', que ha estat prporrogat a causa de l'èxit de la convocatòria.

  • Fons catalogats i recerca

    A l'espai de Patrimoni Cultural,q ue emetem un cop al mes, hem parlat amb el Pau Castell, historiador i professor associat del Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona. És l’autor de l’única tesi doctoral que s’ha fet fins ara sobre la cacera de bruixes a Catalunya mi el responsable del projecte "Andorra, terra de bruixes".

  • Una tècnica distingida per la Unesco

    Avui, a l'espai de Patrimoni Cultural d'Andorra, i amb l'ajut de l'historiador David Mas hem parlat de les construccions de Pedra seca d'Andorra, i de l'app i el web www.primerapedra.com

  • El ferro dels Pirineus

    A l'espai de 'Patrimoni Cultural d'Andorra' hem rebut avui l'Olivier Codina, doctor en història i tècnic del departament, que és expert en la història del ferro i  coordina la Ruta del ferro dels Pirineus.

  • L'evolució del Rosaleda

    L'Hotel Rosaleda té la qualificació de BIC (Bé d'interès cultural), i serà la seu del ministeri de Cultura. Del procés que viu n'hem parlat avui amb la Montserrat Planelles, la directora de Cultura, i l'Alfons Codina, coordinador de Patrimoni Cultural d'Andorra.

  • Orris i, un dòlmen?

    A la secció de 'Patrimoni Cultural', l'Abel Fortó, tècnic arqueòleg, ens ha parlat d'orris i de l'existència d'un possible dòlmen a Andorra.

  • El patrimoni automobilístic

    Hem compartit l'espai de 'Patrimoni cultural' amb la Marta Planas, la cap de l'Àrea de museus i monuments, i l'Eduard Tarrés, tècnic de museus. Hem parlat sobre el futur Museu Nacional de l'Automòbil.

  • La feina de restauració del patrimoni

    Avui hem conegut com és la feina de restauració a Patrimoni Cultural d'Andorra. Ens han visitat la Mreia Tarrés i la Mireia Vidal, dues de les professionals del departament, que ens han explicat detalls sobre la seva feina i quin són els darrers treballs que s'estan fent.

  • El mestre i l'escola

    Avui hem estrenat secció sobre el nostre 'Patrimoni cultural'. Hem parlat del mestre de Santa Coloma amb la Marta Planas (cap de l'àrea de museus i monuments) i Bernadeta Garrallà (cap d'Àrea de Béns mobles) del ministeri de Cultura.

Facebook

Twitter