Ara i Aquí

Comparteix:

Ara i Aquí: La nostra ment

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


  • La nostra ment amb Sílvia Palau: zona de confort

    La Sílvia Palau de Nivi ens dóna les eines per identificar la nostra zona de confort i quins són els motius que ens dificulten sortir d'ella. Queda clar que la por és qui impedeix fer el pas, però sempre és possible sortir d'ella.

  • La nostra ment amb Meritxell Camp: gestionar l'estrès

    L'estrès i les conseqüències és el tema que tractem avui amb la Meritxell Camp de NIVI. No saber-lo gestionar i anar carregant el dipòsit personal pot acabar portant-nos al bloqueig i a l'ansietat. Camp ens dóna les eines i els recursos per gestionar situacions complicades per evitar mals majors.

  • La nostra ment amb Marc Corral: conductes per ser feliç

    Avui hem conegut les conductes que hem d'adoptar per ser feliços. El nostre col·laborador Marc Corral ens indica que són tres les conductes que entren en joc: les plaents, de compromís i significants. Arribar a un equilibri de les tres és l'objectiu que ens hem de fixar per assaborir la felicitat.

  • La nostra ment amb Marta Compte: Ens cuidem?

    A la pregunta, tu et cuides? Sempre la relacionem a si fem esport o bé portem una bona alimentació, però la cosa pot anar més enllà. Què passa amb el nostre estat d'ànim i les nostres emocions? Les tenim en compte? Els hi prestem atenció? Doncs és igual d'important o més que el nostre aspecte físic.

  • La nostra ment amb Meritxell Camp: el sentit de l'humor

    El sentit de l'humor és fonamental en la nostra vida diària. La Meritxell Camp de NIVI ens parla del sentit de l'humor com a factor protector de la salut. I és que l'humor pot ser un factor clau per qualsevol circumstància de la nostra vida.

  • La nostra ment amb Sílvia Palau: efecte Pigmalió

    La Sílvia Palau de NIVI ens parla de l'efecte Pigmalió i com detectar-lo. Un efecte que ens fa perdre la perspectiva i la nostra essència com a persona. Les seves conseqüències passen per la pèrdua de l'autoestima i caure en l'obsessió.

  • La nostra ment amb Ariadna Alonso: trastorns alimentaris

    Un reportatge televisiu ha posat en evidència que les nenes d'onze anys ja demanen realitzar alguna dieta per aprimar-se, un fet que ha encès les alarmes. La psicoterapeuta de NIVI Ariadna Alonso manifesta que part de culpa les tenen les xarxes socials i assenyala que els símptomes que ens poden fer pensar en un trastorn alimentari passa per símptomes físics i conductuals.

  • La nostra ment: transtorns de conducta infantil

    La psicoterapeuta infantil de NIVI Ariadna Alonso ens aconsella vigilar els nostres petits de ben a prop. En aquest sentit, la psicoterapeuta apunta que qualsevol molèstia o canvi de comportament en el nostre infant ve provocat per alguna cosa i amaga algun significat. D'aquí que a través del joc o dibuix els professionals descobreixin allò que fa patir als nostres petits. Ho descobrim tot amb l'Ariadna Alonso.

  • La nostra ment amb Meritxell Camp: comportaments adquirits amb la pandèmia

    La psicològa Meritxell Camp ens explica els comportaments que hem adoptat a causa de la pandèmia de la Covid-19. La por és una emoció que s'ha desenvolupat en aquelles persones que són més vulnerables. Com podem conviure amb ella? Com acabem amb la por?

  • La nostra ment: gestionar les emocions dels nostres fills

    La Sílvia Palau de NIVI ens dona les pautes a seguir durant aquests dies en què els més petits de casa tornen a la seva rutina diària. La Sílvia ens recomana no pressionar els nostres fills si durant aquests primers dies d'escola protagonitzen alguna conducta que no és l'habitual.

Facebook

Twitter