Ara i Aquí

Comparteix:

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


Ara i Aquí 8 d'abril de 2020

  • El cafè de l'Ara i aquí: Jordi Fàbrega

    Avui hem fet un cafè amb l'alcalde de La Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, per conèixer com viuen els ciutadans el confinament, quines mesures afronten i com veuen les accions que s'han establert a Andorra.

  • La nostra ment: eines pel confinament

    Els companys de NIVI, Centre d’Atenció Psicològica, ens donen eines per portar millor el confinament, com ara, establir rutines i escoltar el nostre cos.

  • En connexió Quim Capell

    Segur que aquests dies has realitzat algun taller del portal Emquedoacasa.com. Tot el que es recull en aquest web parteix d’una idea d’empresaris i emprenedors del país que han volgut recollir en un mateix lloc tot de propostes perquè la societat del país tinguin coses a fer a casa durant aquest període de confinament. Avui ens ha donat més detalls un dels seus ideòlegs, Quim Capell.

  • Àrea de salut: Psy-control

    La doctora Àngels Codina ens parla de la Psy-control, una tècnica de relaxació per enfortir-nos davant situacions adverses com la que estem vivint. Avui us deixem la classe de relaxió que ens proposa la doctora.

  • Acció feminista

    La preocupació de les integrants d'Acció Feminista és evident. Acció Feminista fa una crida a la comunitat perquè protegeixin, en la mesura que sigui possible, les seves veïnes que visquin una situació de violència masclista.

  • Psy-control: tècnica de relaxació

    A propòsit de la tècnica Psy-control

    * Molt senzilla i bàsica . L'esquelet es de lo mes bàsic de la Sofrologia (que alhora es basa en l'entreno autogen de Schutlz).

                                         . implementat:  ampliant en profunditat amb un petit detall un petit detall Taoista i, sobretot, amb trets de la meva creació, amb la finalitat de connectar amb la pròpia Essència.

    A tenir en compte:

    * Postura lliure (assegut/da, al sofà reclinat/da, damunt del llit, no importa), i sense res que  apreti el cos

    * Es tracta de canviar el " Pienso , luego existo, por siento , luego existo". És a dir, eduquem el SENTIR I SENTIR-NOS.  (Consciència psico-corpòrea)

    * L'idea clau: "no passa  res", no t'has de fer tensió per res, només has d'anar sentint. Relaxar, en aquest context, vol dir dirigir la teva atenció interna a sentir, a notar la corresponent part del cos. Tu només ves fent el que s'indica i deixa't fluir...(No vulguis controlar amb la ment racional, deixat anar...)

    * Al principi és normal que et distreguis i se te'n vagi el cap ..."por los cerros de Úbeda", no passa rés...quan t'adones que t'has distret...és que tornes a estar atent/ta...i com que està gravat...  et reenganxes a l'àudio.

    * Pots fer-ho les vegades que calgui. No hi ha perill de sobredosis!

     

    * Poc a poc seràs capaç d'estar atent/ta tota l'estona.

     

    * El Psy-control, te moltes avantatges...es relaxant, t'incrementa capacitats cognitives i perceptives a mida que ho vas fent...etc

     

    * HO pots fer a qualsevol hora del dia, l'important es que quan estàs per fer axó, estàs nomes per axó, et deixes mitja horeta per tu, com un REGAL QUE ET FAS CADA DIA, no com una obligació.

Facebook

Twitter