Comparteix:
L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
Pàgina de Facebook Perfil de Twitter E-mail: araiaqui@rtva.ad Telf: (+376) 873 777
Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.
Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna
L'esportista, infermera i secretària d'ATIDA, Maria Jesús Martínez, explica els avenços que s'han fet pel col·lectiu després d'haver-se constituït com a associació. Malgrat això, Martínez ressalta la manca de dades per saber el nombre de persones que han estat transplantades i quantes es troben en llista d'espera. La convidada d'avui apunta que la Covid19 ha provocat que s'hagin aturat moltes accions, com ara, la posada en marxa del registre de persones que es volen incloure en el procés de donació de medul·la òssia. Amb tot, des de l'entitat celebren que el col·lectiu, considerat de risc, hagin rebut ja el vaccí contra el coronavirus.
L'esportista, infermera i secretària d'ATIDA, Maria Jesús Martínez, explica els avenços que s'han fet pel col·lectiu després d'haver-se constituït com a associació. Malgrat això, Martínez ressalta la manca de dades per saber el nombre de persones que han estat transplantades i quantes es troben en llista d'espera. La convidada d'avui apunta que la Covid19 ha provocat que s'hagin aturat moltes accions, com ara, la posada en marxa del registre de persones que es volen incloure en el procés de donació de medul·la òssia. Amb tot, des de l'entitat celebren que el col·lectiu, considerat de risc, hagin rebut ja el vaccí contra el coronavirus.
El dietista Marc Gil alerta que fa falta cultura alimentaria entre la societat. En aquest sentit, el Marc apunta que hem d'anar amb compte amb les quantitats de sucre, sal i greixos saturats que ingerim al llarg del dia. D'aquí que en la secció d'avui posem l'accent en les quantitats recomanables per l'OMS de cada un d'aquests ingredients. La recomanació del Marc passa per acostumar-nos i adaptar-nos a menjar prescindint de tots ells.
El nostre home del temps ja ens avança que aquest temps de bonança té els dies comptats. I és que si les previsions no ens fallen, la setmana que ve tindrem pertorbacions meteorològiques que farà que el mes de març, el final de l'hivern, sigui mogut.
Avui marxem de viatge cap a Islàndia, un altre dels països on es permet viatjar. L'Imma Codina de Viatges Pyrénées i el Gerard Espada de Travelland ens fan un recorregut d'una setmana visitant el més imprescindible del país per un import que gira al voltant de 1.000 euros per persona.
La Ruth Casabella arriba molt reivindicativa. Amb motiu del passat 8M avui la recepta d'art ve amb la dona com a protagonista. Parlem dels cartells republicans on la dona hi va tenir un paper destacat.
A l'espai de ciència del Florenci Pla descobrim si fer un ou dur al cim de l'Everest és possible o no? Temperatures d'ebullició, evaporacions, coccions atmosfèriques o d'alta pressió...i moltes més coses explicades, com sempre, de manera PLAnera. Per cert, sabeu perquè tardem més a fer una paella a Andorra que no pas a la platja?
El Jaume ens explica vida i miracles d'un dels millors "skaters" de tots els temps. A Tony Hawk no sempre li ha anat la vida "sobre rodes" però quedarà clar que ha sabut reiventar-se a temps per estar en el lloc on està actualment així com també, per tenir el compte bancari que té.