Ara i Aquí

Comparteix:

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


Ara i Aquí 16 de febrer de 2021

  • Ara i aquí 2.0 - Judith Pallarés

    La ministra de la Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés, avança que durant aquest any es desenvoluparà un pla de formació dins l'administració amb l'objectiu que els funcionaris tinguin més capacitats en entorns digitals. Pallarés assegura que s'han identificat més de 600 treballs diferents i es vol fer que estiguin més adaptats a les competències que requereix una administració més digitalitzada.

  • El Cafè de l'Ara i Aquí amb Judith Pallarés

    La ministra de la Funció Pública i Simplificació de l'Administració, Judith Pallarés, avança que durant aquest any es desenvoluparà un pla de formació dins l'administració amb l'objectiu que els funcionaris tinguin més capacitats en entorns digitals. Pallarés assegura que s'han identificat més de 600 treballs diferents i es vol fer que estiguin més adaptats a les competències que requereix una administració més digitalitzada.

  • Advocats: regulacions jurídiques

    L'advocada Maite Bourgeaud ens parla de tot allò que hi ha més enllà del matrimoni i que molt sovint ho obviem o desconeixem. En aquest sentit, l'advocada ens aconsella que abans d'adoptar una decisió tan transcendental com és la de casar-nos, cal informar-se dels efectes jurídics que comporta aquesta unió.

  • Els temàtics amb Òscar royo: Música i publicitat

    Avui parlem de publicitat. I més concretament de la música que escolteu en alguns anuncis de tele, de ràdio o de Youtube i que no sabeu de quins cantants o grups són. Publicitats que, amb tantes repeticions provoquen que el subconscient en recordi la banda sonora. Levi's, Movistar, Carolina Herrera o Smirnoff en són alguns exemples.

  • Tipus d'interès: les megatendències

    Avui amb l'Enric Galí de Morabanc fem un retorn cap al futur per parlar de les megatendències que es descriu com una força emergent que té impacte significatiu en què els consumidors compraran o adquiriran en un futur no molt llunyà. Com influiran les megatendències en les nostres inversions? O com invertir en megatendències del futur? Com funcionen les megatendències?

     

  • Graupera viatgera: mitjans de transport

    La Sònia Graupera continua sense poder agafar un avió, el mitjà de transport més utilitzat per fer llargs viatges. Avui el tema va d'això, de mitjans de transport. Quins vehicles ha estat capaç d'agafar la nostra col·laboradora per desplaçar-se per l'interior dels països on ha estat?

  • Jo,robot amb Joan Rovira: "Perseverance"

    La missió, la primera amb l'objectiu clar de demostrar que a Mart hi va haver vida porta el vehicle més gran i avançat de tots els temps al planeta vermell. 2700 milions de dòlars poden fer història dijous després de set mesos de viatge si el rover de la NASA aconsegueix superar 7 minuts de terror abans de tocar "terra". Ens ho explica amb tot tipus de detalls, el Joan Rovira de l'Aula Tecnològica Loopa.

  • Panxacontents amb Pep Ramos: La sal de la vida

    El tema d'avui del Pep Ramos ens fa remuntar fins a l'any 2700 aC. Les primeres referències sobre la sal apareixen a la Xina en aquells anys i cal dir que aquest condiment o additiu alimentari continua molt present a dia d'avui en la nostra gastronomia. En donem detalls i per arrodonir-ho us proposem, en el tram final de l'espai, d'aprendre a fer una calçots arrebossats.

Facebook

Twitter