Ara i Aquí

Comparteix:

L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.

Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna


Ara i Aquí 26 de gener del 2021

  • Ara i Aquí 2.0 - Cristina Royo

    Parlem amb la doctora Cristina Royo del SAAS. Un equip encapçalat per ella fa recerca sobre l'afectació de la Covid-19 en malalts oncològics. A l'espera dels primers resultats, se sap que les defenses són clau en aquesta malaltia i es creu que una situació immunològica compromesa pot augmentar les possibilitats de contagi o els riscos de la malaltia. Royo ja s'ha vacunat i demana que estem tranquils perquè la vacuna és segura. També diu que haurem de tenir paciència perquè la pandèmia no s'ha acabat amb la vacunació, sinó que haurem d'esperar a una immunitat global.

  • El Cafè de l'Ara i Aquí amb Cristina Royo

    La doctora del SAAS Cristina Royo lidera un estudi en què s'investiga l'afectació de la Covid-19 en malalts oncològics. A l'espera dels primers resultats, se sap que les defenses són clau en aquesta malaltia i es creu que una situació immunològica compromesa pot augmentar les possibilitats de contagi o els riscos de la malaltia. Royo ha explicat en primera persona com ha viscut els dies posteriors d'haver rebut la primera dosi del vaccí contra el virus. La doctora assenyala que haurem de tenir paciència perquè la pandèmia no s'ha acabat amb la vacunació, sinó que haurem d'esperar a una immunitat global.

  • La nostra ment: triangle amorós d'Sternberg

    Des de Nivi, la psicoterapeuta Sílvia Palau ens parla del tot allò que entra en joc en el triangle amorós d'Sternberg. La intimitat, passió i compromís són elements bàsics d'aquest triangle i l'estabilitat de tots tres estats fa que la parella assoleixi la perfecció. Ara bé, la realitat és una altra.

  • Els temàtics amb Òscar royo: A on han anat a parar? (Cpt 3)

    Recuprem part d'aquells músics i grups que van tenir un gran moment i que un bon dia, van desaparèixer. Avui, Nick kamen, The Buggles, Billy Ray Cyrus o la cantant alemanya Nena.

  • Economia i Empresa: youtubers i sistema fiscal

    Els darrers dies, Andorra ha estat notícia pels mitjans de comunicació espanyols en què criticaven a nacionals espanyols que han decidit venir a viure al Principat per beneficiar-se del sistema fiscal implantat. Youtubers, influencers o instagramers i sistema fiscal són els protagonistes de la secció d'avui.

  • En connexió amb Teresa Areny i Marta Urzaiz

    La cap de projectes del museu Carmen Thyssen, Teresa Areny, i la clarinetista Marta Urzaiz ens presenten el disc inspirat en l'exposició “FEMINA FEMINAE. Les Muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay”. Ambdues ens expliquen el procés de gestió del treball que compta amb dues obres noves per a clarinet i piano anomenades "Femina Feminae i Les Danses Imaginàries". El treball musical es completa amb l'aportació del pianista Gerard Pastor.

  • La A radio amb Joan Saurí: La vàlua de la radioafició

    Ens visita novament el president de l'URA Joan Saurí. En aquesta primera intervenció de 2021 ens posa molts temes al damunt de la taula relacionats amb el món dels radioaficionats.Experimentació, estudis de propagació, tecnologia, protecció civil i associacionisme en són una mostra..Tots els detalls en una interessant conversa de pràcticament mitja hora.

  • Panxacontents amb Pep Ramos: Els calçots

    Amb el nostre cuiner i amic Pep Ramos descobrim a fons el món del calçot. Calçot, ceballot, ceba tendra...i tot amb una història al darrere que ens porta cap a Catalunya. La nostra ruta passa pel Tarragonès, l'Alt i el Baix Camp o el Baix Penedès. Etimologia, propietats alimentàries i terapèutiques, el mètode de conreu...etc...etc. I, aprofitant la visita, preparem un pollastre a la mostassa.

Facebook

Twitter