Comparteix:
L’Ara i Aquí engega la dinovena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir des d'aquesta nova temporada 6 hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats i col·laboradors. Fidels al nom del programa, estarem pendents de tot el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 7h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins el moment de “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt de les 13h.
Pàgina de Facebook Perfil de Twitter E-mail: araiaqui@rtva.ad Telf: (+376) 873 777
Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí.
Direcció i presentació: Montse Grau
Redacció i locutor: Òscar Royo
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat i Ricard Porcuna
El president i fundador d'Ecoalf, Javier Goyeneche, proposa alternatives al sector de la moda, una de les indústries altament contaminants. Goyeneche confessa que des de la creació d'Ecoalf, el 2009, fins a l'actualitat la seva defensa i responsabilitat per tenir cura del planeta ha anat a l'alça. L'empresari espanyol explica com va néixer Ecoalf i com ha anat evolucionant. Segons Goyeneche, la moda sostenible pot semblar més cara que la lowcost, però adverteix que les samarretes a 4€ no són sostenibles.
El president i fundador d'Ecoalf, Javier Goyeneche, proposa alternatives al sector de la moda, una de les indústries altament contaminants. Goyeneche confessa que des de la creació d'Ecoalf, el 2009, fins a l'actualitat la seva defensa i responsabilitat per tenir cura del planeta ha anat a l'alça. L'empresari espanyol explica com va néixer Ecoalf i com ha anat evolucionant. Segons Goyeneche, la moda sostenible pot semblar més cara que la lowcost, però adverteix que les samarretes a 4€ no són sostenibles.
El món de la composició també amaga les seves coses. És sabut, que és un sector dominat per homes, però des de segles anteriors les dones han tingut un paper força destacat. Avui amb la soprano Jonaina Salvador repassem alguns noms femenins destacats en el món de la composició.
Avui al temàtics us proposem descobrir les 5 gires munsicals que més diners han recaptat de la història. Xifres amb molts zeros a la dreta. Els protagonistes, Coldplay, els Stones, Guns n' Roses, U2 o Ed Sheeran.
El Pere Augé analitza en profunditat les darreres notícies de l'actualitat i, més en concret, la que es centra en convertir Andorra com a destinació de luxe. Com seran els turistes del futur? Vindran a Andorra motivats per quina qüestió? Què ha de fer el país per poder rebre a turistes prèmium?
"Explora" és el nom sota el qual s'acull el nou cicle de cinema de muntanya i viatges que acullen Ordino i La Massana. Avui n'hem parlat amb el conseller de cultura de La Massana, Guillem Forné, que ha avançat les xerrades que es desenvoluparan al Teatre de Les Fontetes. Demà una cita destacada amb la corredora de muntanya Núria Picas.
El Lluismi Pérez lliga la jornada d'ahir (dia mundial de la dona) amb gran noms de dones sense les quals avui en dia ni la meteorologia ni tampoc l'astronomia no serien igual que les coneixem. Noms il.lustres com Klára Dán von Neumann, Katherine Johnson o Felisa Martin-Bravo. A part recordarem algunes frases impactants que algunes dones van deixar caure en el seu dia. (De jove era discriminada per ser dona, ara ho sóc per ser gran. El més important és no tenir arrugues al cervell. Margarita Salas). I tanquem l'espai tot explicant perquè els volcans poden parar el trànsit aeri i en canvi els grans incendis no.
Amb el Pep Ramos parlem de la cuina de "menuts". Es tracta de cuina d'aprofitament i que juga, i molt, amb les entranyes. Pulmó, cor, fetge, cervell, morro, llengua tripa, intestins o sang seran algunes de les paraules que ens acompanyaran al llarg del programa. Per arrodonir-ho, anirem cap a Mallorca per aprendre a cuina un frit mallorquí. (El frit o frit mallorquí és un plat tradicional de Mallorca elaborat tradicionalment a partir de la carn, la freixura, el fetge i la sang cuita de porc, be, cabrit o fins i tot indiot.El plat és un fregit amb oli d'oliva de la carn amb patates, ceba, tomàtiga i pebres vermells.)